MVV Forever

Bestuursnieuws

Beste MVV-supporter,

Zoals je op deze site kunt lezen ben ik onlangs benoemd als voorzitter van de Vereniging. Graag stel ik me aan jullie voor.

Mijn naam is Gerald Janssen en ben geboren op 30 maart 1957 in Maastricht. Ik ben getrouwd en, samen met mijn vrouw Patricia, hebben we twee kinderen. Mijn vrouw en ik wonen in Amby. Onze kinderen in Tilburg.

Ik ben na mijn middelbare school (Stedelijk Lyceum) politieke wetenschappen gaan studeren in Nijmegen. Daarna heb ik 16 jaar in Den Haag als politicoloog gewerkt bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in verschillende politiek-beleidsmatige en leidinggevende functies.

Gerald JanssenIn het vervolg van mijn loopbaan is mijn mensgerichte oriëntatie op maatschappelijke en organisatorische vraagstukken blijven bestaan, zij het meer in de context van het brede terrein van human resources, veranderkunde en governance-vraagstukken.

Als eindverantwoordelijke voor het HR-beleid bij ABP en later de APG Groep heb ik veel ervaring opgedaan met veranderingstrajecten in de vorm van fusie-trajecten, integratie van cao’s en harmonisatie arbeidsvoorwaarden als wel met groot-en kleinschalige reorganisaties.  Eind 2016 heb ik de APG Groep verlaten en ben ik een eigen praktijk voor HR-consultancy en werving en selectie gestart.

Naast mijn reguliere werk heb ik met veel plezier een aantal toezicht- en bestuursfuncties bij maatschappelijke organisaties vervuld, en was ik onder andere acht jaar lid van de Raad van Toezicht van Zuyd Hogeschool en van de Toneelgroep Maastricht.

Mijn hobby’s zijn sport (actief: fitness en wielrennen en passief: voetbal en wielrennen), lezen (historische romans en Nederlandse literatuur) en film en cultuur.

MVV is mij met de paplepel ingegeven. Geboren onderaan de Statensingel lag de Boschpoort op een steenworp afstand. Vanaf mijn 6e ben ik met mijn vader naar MVV gegaan. Ik herinner me dat onze weekenden echt stijf stonden van het voetbal: eerst zaterdagmiddag naar het tweede, dan thuis Bundesliga kijken. Zondag naar het eerste als ze thuis speelden of naar MKC, later Heer, als ze uit speelden. En ’s avonds bord op schoot…. En wat mijn moeder er allemaal mijn vond….Vele jaren zijn we met zijn drieën (mijn vader, mijn zoon en ikzelf) present geweest tot het overlijden van mijn vader drie jaar geleden. MVV is belangrijk in ons gezin (inclusief alle rituelen voor en na de wedstrijd).

Graag wil ik mijn tijd en energie besteden om MVV, samen met anderen, weer verder te helpen. Ik hoop jullie binnenkort weer in de Geusselt te zien!